Mijn favoriete links

Stichting Genealogiek Schinnen

Een stichting met enthousiaste mensen, die zich tot doel heeft gesteld, de rijke historie van onze regio “tot leven te wekken”. De geschiedenis van Nederland is geschreven vanuit de beide Hollandse provincies. In de meeste geschiedenisboeken telt de streek waar wij wonen dan ook nauwelijks mee. Mede daardoor is de bijzonder rijke historie van de regio slechts bij weinigen bekend.

http://www.sjtigs.eu/stichting.htm

 

Vereniging Historie Schinnen

Onderzoekt en beschrijft de historie van Schinnen en alle daarbij behorende kerkdorpen. Zij geeft ieder jaar het jaarboek 'Historiek' uit. 

http://www.historie-schinnen.nl/

 

Totaal-Kosmetiek Jeanny

Behalve de klassieke schoonheidsbehandelingen is Jeanny geleidelijk toegegroeid naar een holistische werkwijze, wat betekent dat ze mensen behandelt vanuit de visie dat lichaam, ziel en geest één geheel vormen. 
Totaal-Kosmetiek Jeanny staat voor uiterlijke en innerlijke verzorging met bewuste aandacht voor de hele mens.

http://totaalkosmetiekjeanny.nl/

 

Van Rolantz tot Rouland: stamboom van Wiel Rouland.

In 1984 ben ik gestart met mijn onderzoek naar de familie Rouland. De oudste, mij bekende voorvader, is Werner Rolantz, in 1663 gehuwd te Waldenrath (Dld). Over dit onderzoek heb ik een boek geschreven met als titel "Van Rolantz tot Rouland". Het is in te zien in het archief van de gemeente Sittard en dat van de Vereniging Historie Schinnen.

http://gw.geneanet.org/wrouland1

 

Limburg zingt

Meer dan 14.000 (Carnavals) liedjes van vele Limburgse steden, dorpen en gehuchten, door de jaren heen:

http://www.limburgzingt.nl/